Stomatologie

Stomatologie

Tratamente de urgenta

La Centrul Medical Daniel Optik va sunt oferite tratamente ale urgentelor stomatologice precum pulpita acuta, parodontita apicala acuta, abcese, alveolite, sangerari postextractionale, traumatisme dento-alveolare, etc.

Intotdeauna pacientii cu urgente stomatologice au prioritate. Orice manopera terapeutica efectuata care ar implica prezenta durerii se face sub anestezie locala si loco-regionala astfel pacientul fiind scutit de durere.

Igiena dentara

Ingrijirea zilnica, care include periajul dintilor si folosirea atei dentare, ajuta la prevenirea imbolnavirilor inca inainte de aparitia lor, fiind mult mai putin dureroasa si mai putin costisitoare decat tratarea rezultatelor igienei deficitare: caria, tartrul si parodontopatia.

La Centrul Medical Daniel Optik va sunt oferite sfaturi privind tipul periutei de dinti si tehnica de periaj cea mai potrivita danturii dumneavoastra, , folosirea atei dentare, a dusului bucal, a periutelor interdentare. Totodata va sunt oferite servicii de igienizare dentara precum detartraj cu ultrasunete si periaj profesional.

Profilaxie dentara

Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala sunt greu de depistat in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, boala sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea diagnostica si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

La Centrul Medical Daniel Optik va sunt oferite urmatoarele servicii de profilaxie dentara:

- detartraj cu ultrasunete si periaj profesional;

- Prophy-Mate (curatarea dintilor cu un jet de pulbere de carbonat de calciu)

- sigilarea santurilor si fosetelor;

- fluorizare locala;

- detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa;

- sfaturi privind igiena orala (tehnici de periaj, utilizarea atei dentare, utilizarea dusului bucal, utilizarea periutelor interdentare).


Estetica dentara

Frumusetea dintilor dumneavoastra este una din preocuparile principale ale tratamentelor efectuate. La Centrul Medical Daniel Optik puteti beneficia de variate servicii de estetica dentara:

- albirea dintilor „la domiciliu”;

- albirea dintilor „in cabinet”;

- „plombe” fizionomice;

- fatete din rasini compozite si portelan;

- aplicare de bijuterii dentare.


Protetica fixa si mobila

In momentul in care caria a afectat o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi reconstituit cu o „plomba”. In acest caz solutia ideala pentru garantia succesului in timp este acoperirea dintelui afectat cu o coroana dentara.
O data aparuta edentatia, dintele sau dintii lipsa pot fi completati fie printr-o lucrare protetica fixa (punte dentara), fie cu ajutorul implantului dentar.

Cand pe arcadele dentare sunt prezenti putini dinti sau cand ei lipsesc in totalitate, trebiue confectionta o lucrare protetica mobila (proteza dentara).

La Centrul Medical Daniel Optik garantia calitatii lucrarilor protetice este asigurata de folosirea materialelor ultramoderne, o colaborare stransa cu tehnicieni experimentati , precum si prin respectarea dorintelor pacientului.

Se pot realiza urmatoarele lucrari protetice:  lucrari protetice din portelan pe suport de zyrconiu;  lucrari protetice din portelan pe suport metalic seminobil si nobil (nichel-crom, cobalt-crom, aur platinat);  lucrari protetice integral ceramice, fara suport metalic;  lucrari protetice metalo-compozite;  lucrari protetice metalo-acrilice;  fatete din portelan;  proteze mobile acrilice;  proteze mobile elastice;  proteze scheletate;  proteze scheletate uniterminale(Ancorvis)